Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 10 dużych jajek, 30 dkg pieczarek, 1 cebula, pęczek natki pietruszki, papryka słodka w proszku, 3 łyżki majonezu, 1 łyżeczka musztardy, sól i pieprz, łyżka masła; Do dekoracji: majonez, paseczki różnokolorowej papryki
Kuchnia polska, uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 20 porcji
Kategoria przystawka, przekąska
Metoda gotowania gotowanie, smażenie
Ilość kalorii 180

jajka faszerowaneWykonanie:

Jaja ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, przetnij na pół i wyjmij żółtka.
Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Cebulkę posiekaj drobno. Masło rozpuść, zeszklij na nim cebulkę i dodaj pieczarki, dopraw solą, pieprzem i papryką i smaż do odparowania całej wody. Przestudź.
Odłożone wcześniej żółtka połącz z pieczarkami, majonezem i łyżeczką musztardy, dodaj posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj na rodzaj pasty.  Białka jajek faszeruj powstałą masą i udekoruj kleksem z majonezu oraz kawałeczkami papryki.

Podanie:

Jajka bardzo dobrze wyglądają ułożone na półmisku wyłożonym listkami sałaty.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: kitchendaily.com

Polecamy Ci również

Zobacz także