Jajka na miękko

Jajka na miękko
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 4 jajka
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 2 porcje
Kategoria przystawka, dodatek, śniadanie
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 98

Wykonanie:

jajko na miękkoJajko na miękko wkładamy do zimnej wody, a nie na wrzątek i gotujemy około 4 minuty. Jednak wszystko zależy od wielkości jaja. Jaja większe gotujmy 4-5 minut, te malutkie 3.

Podanie:

Szkół gotowania jajka na miękko jest wiele, wydaje się, że to banalne, jednak dokonanie tego bywa wyzwaniem. Niezawodny sposób to gotowanie przez 4 minuty od pojawienia się bąbelków w wodzie.

Oceń artykuł
3,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: fewercalories.com

Polecamy Ci również

Zobacz także