Kalafior

Kalafior
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki średniej wielkości kalafior, 50 gram masła, 50 gram tartej bułki.
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria przystawka, danie główne, kolacja, zapiekanka, danie dietetyczne, danie wegetariańskie
Metoda gotowania gotowanie, smązenie
Ilość kalorii 70

kalafiorWykonanie:

Kalafiora ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości. Na rondelku rozpuść masło i wymieszaj je
z tartą bułką. Odcedź kalafior i polej bułka tartą.

Podanie:

To danie można zjeść samodzielnie lub podać z ziemniakami czy jajkiem sadzonym.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: saveur.com

Polecamy Ci również

Zobacz także