Kapuśniak z białej kapusty

kapuśniak z białej kapustySkładniki (4 porcje):
1 kostka rosołu drobiowego
1 kostka mięsna
1/2 główki kapusty białej (500 g)
1 marchew
1 cebula
3 łyżki masła
1 łyżka mąki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
Sól

 

Sposób przyrządzania:
Rosół i kostkę mięsną rozpuścić w 1,5 l wody. Kapustę poszatkować i oprószyć solą. Warzywa oczyścić. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę posiekać. Warzywa podsmażyć na łyżce masła. Do rosołu dodać kapustę i podsmażone warzywa. Gotować 20 minut. Masło stopić i zasmażyć z mąką. Do zupy dodać zasmażkę i koncentrat pomidorowy. Doprawić solą. Podawać z ziemniakami lub chlebem.

Czas przygotowania: 15 minut
Czas oczekiwania: 20 minut

Wartość energetyczna:

  • Całość 575 kcal
  • 1 porcja około 144 kcal
Oceń artykuł
3,86 / 7 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także