Kapusta z mięsem

kapusta z mięsemSkładniki (4 porcje):
2 kostki bulionu grzybowego
250 g łopatki wieprzowej
200 g kiełbasy śląskiej
3 łyżki tłuszczu
800 g kapusty białej
Sól, pieprz, kminek

Sposób przyrządzania:
Bulion rozpuścić w 0,5 l wody. Mięso i kiełbasę pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć na tłuszczu. Kapustę poszatkować, zalać bulionem, dodać mięso, kiełbasę i kminek. Dusić około 40 minut. Doprawić solą i pieprzem.

Czas przygotowania: 20 minut

Czas oczekiwania: 40 minut

Wartość energetyczna:

  • Całość 1544 kcal
  • 1 porcja około 386 kcal
Oceń artykuł
4,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także