Karkówka z pieczarkami

Karkówka z pieczarkami

Składniki:

  • karkówka z pieczarkami1kg karkówki wieprzowej bez kości;
  • Fix Soczysta Karkówka z pieca Knorr;
  • Sos do pieczeni ciemny Knorr;
  • 1 posiekany pęczek natki pietruszki;
  • ½ kg pieczarek;
  • 2 sztuki żółtej cebuli;
  • ½ szklanki śmietany;
  • 2 łyżki bułki tartej;
  • ¼ szklanki oleju.

Sposób przyrządzania:

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy i kroimy w paski, a następnie razem z cebulą smażymy na patelni. Do pieczarek z cebulą dodajemy dwie łyżki przyprawy do karkówki oraz bułkę tartą i mieszamy. Karkówkę nacinamy na całej długości i wypełniamy farszem, a następnie obtoczmy w pozostałym Fixie Knorr. Piekarnik nagrzewamy do 200ºC, mięso wkładamy do rękawa wraz z marynatą i pieczemy około 45 minut. Po tym czasie należy rozerwać woreczek i piec przez około 10 minut. Wyciągamy mięso z woreczka, a powstały sos wlewamy na patelnie. Dodajemy ciemny sos pieczeniowy wraz ze śmietaną i gotujemy. Mięso kroimy w paski i podajemy razem z sosem.

Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: przepisy.pl

Polecamy Ci również

Zobacz także