Karp po żydowsku


Składniki (dla 4 osób):
600 g dzwonków z karpia
½ pęczka włoszczyzny
1 cebula
75 g rodzynek
2-3 łyżki soku z cytryny
50 g masła
Przyprawy:
Ziele angielskie
Liść laurowy
Pieprz czarny mielony
Sól morska w młynku
Sposób przyrządzania:
Cebulę pokroić w piórka, włoszczyznę w słupki. Warzywa włożyć do brytfanny, podlać wodą, dodać przyprawy, masło i dusić aż będą miękkie. Następnie do warzyw włożyć sprawioną rybę, przykryć ją warzywami, dodać rodzynki, sok z cytryny. Dusić na małym ogniu około 12 minut. Podawać na półmisku z warzywami i sosem z duszenia.
Czas przygotowania: 40 minut

przepisy kulinarne, przygotowywanie posiłków, dieta, tradycyjne potrawy, dania z ryb, dania z ryb na zimno, karp, karp smażony, karp pieczony, karp przepisy, karp po żydowsku, pomysł na obiad dla gości, pomysł na obiad domowy, obiad przepisy, obiad przepisy kulinarne, obiad przepisy proste, obiad przepisy szybkie, pomysł na obiad przepisy, co na obiad
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także