Karp po żydowsku

Karp po żydowsku
karp po żydowsku

Składniki (dla 4 osób):
600 g dzwonków z karpia
½ pęczka włoszczyzny
1 cebula
75 g rodzynek
2-3 łyżki soku z cytryny
50 g masła

Przyprawy:
Ziele angielskie
Liść laurowy
Pieprz czarny mielony
Sól morska w młynku

Sposób przyrządzania:
Cebulę pokroić w piórka, włoszczyznę w słupki. Warzywa włożyć do brytfanny, podlać wodą, dodać przyprawy, masło i dusić aż będą miękkie. Następnie do warzyw włożyć sprawioną rybę, przykryć ją warzywami, dodać rodzynki, sok z cytryny. Dusić na małym ogniu około 12 minut. Podawać na półmisku z warzywami i sosem z duszenia.

Czas przygotowania: 40 minut

Oceń artykuł
4,75 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także