Karp z sosem maślano-cytrynowym

Karp z sosem maślano-cytrynowym

karp z sosem maślano-cytrynowymSkładniki (dla 4 osób):
600 g filetów z karpia
200 ml białego wina
100 g masła
3 łyżki soku z cytryny
3 łyżki mąki
Olej do smażenia

 

Przyprawy:
Przyprawa do ryb
2 łyżki natki pietruszki
2 łyżeczki pieprzu kolorowego
Sól morska w młynku

Sposób przyrządzania:
Karpia pokroić na porcje, oprószyć przyprawą do ryb, mąką i usmażyć na patelni. Wino wlać do rondelka, gotować około 10 minut, dodać sok z cytryny, zimne masło. Dokładnie całość wymieszać trzepaczką, dodać pieprz, natkę pietruszki, doprawić solą morską.

Czas przygotowania: 25 minut

Oceń artykuł
4,50 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także