Kiełbaski z indyka w pieczonym bakłażanie z sosem tzatziki

0
Kiełbaski z indyka w pieczonym bakłażanie z sosem  tzatziki

Składniki:kiełbaski z indyka
Ilość dla 4 osób

  • 400g mielonego mięsa z indyka
  • 1 bułka
  • 1 jajko
  • 1 mała cebula
  • 2 bakłażany
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1 ogórek
  • kilka listków świeżej mięty
  • Sos tzatziki Kamis
  • Grill Pikantny przyprawa do potraw z grilla Kamis
  • Sól morska Kamis
  • Pieprz czarny Kamis


Bakłażana przetnij wzdłuż, posyp solą z pieprzem, odstaw na kilkanaście minut. Do mięsa dodaj pokrojoną w kostkę bułkę, jajko, przyprawę Grill pikantny i wszystko razem wymieszaj. Formuj podłużne "kiełbaski", posmaruj olejem, piecz razem z bakłażanem na ruszcie. "Kiełbaski" podawaj
w bakłażanie wypełnionym sosem tzatziki.
Sos: ogórka zetrzyj na tarce, dodaj jogurt, posiekaną miętę, przyprawę do sosu, wymieszaj.

Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także