Kiełbaski z indyka w pieczonym bakłażanie z sosem tzatziki

- 400g mielonego mięsa z indyka
- 1 bułka
- 1 jajko
- 1 mała cebula
- 2 bakłażany
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 1 ogórek
- kilka listków świeżej mięty
- Sos tzatziki Kamis
- Grill Pikantny przyprawa do potraw z grilla Kamis
- Sól morska Kamis
- Pieprz czarny Kamis
Bakłażana przetnij wzdłuż, posyp solą z pieprzem, odstaw na kilkanaście minut. Do mięsa dodaj pokrojoną w kostkę bułkę, jajko, przyprawę Grill pikantny i wszystko razem wymieszaj. Formuj podłużne "kiełbaski", posmaruj olejem, piecz razem z bakłażanem na ruszcie. "Kiełbaski" podawaj
w bakłażanie wypełnionym sosem tzatziki.
Sos: ogórka zetrzyj na tarce, dodaj jogurt, posiekaną miętę, przyprawę do sosu, wymieszaj.

Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także