Kluski lane

Kluski lane
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 2 jajka, 4-5 łyżek mąki, szczypta soli
Kuchnia polska
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria dodatek do zup
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 96

kluski laneWykonanie:

Jajka połącz z mąką na dość gęstą, jednak płynną masę. I wylewaj porcjami na gotujący się rosół. Gotuj przez około 2 minuty od wypłynięcia.

Podanie:

Kluski lane to swoisty substytut makaronu. Gotuje się je na klarownym rosole, najlepiej jednak smakują w bulionie drobiowym, obficie posypane natką pietruszki.

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: Mariuszjbie, Wikipedia

Polecamy Ci również

Zobacz także