Kokardki z cukinią

Kokardki z cukinią

kokardki z cukiniąSkładniki (4 porcje):
1 sos biały Winiary
Ziarenka smaku Winiary
150 ml śmietanki 12%
1 cukinia (300 g)
1 cebula
2 łyżki masła
Sok z cytryny
300 g makaronu kokardki
1 pęczek posiekanej natki pietruszki
Sól
Sposób przyrządzania:
Sos przygotować w połowie wody i śmietance. Cukinię pokroić w półplasterki, a cebulę posiekać. Cebulę zeszklić na maśle i dodać cukinię. Dusić razem przez około 5 minut. Doprawić ziarenkami smaku. Połączyć z sosem. Doprawić sokiem z cytryny. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu i połączyć z sosem. Posypać natką pietruszki. Podawać zaraz po przygotowaniu.

Czas przygotowania: 30 minut

Wartość energetyczna:

  • Całość 1697 kcal
  • 1 porcja około 424 kcal
Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także