Kokosanki

Kokosanki
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 3 jajka, 20 dkg cukru pudru, 30 dkg wiórek kokosowych
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 20 ciasteczek
Kategoria deser, ciasteczka
Metoda gotowania pieczenie
Ilość kalorii 430

kokosankiWykonanie:

Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na pianę, pod koniec dodawaj stopniowo cukier, następnie dodawaj pojedynczo żółtka i cały czas ubijaj. Gdy połączysz masę, wrzuć do niej wiórki kokosowe
i wymieszaj dokładnie.
Kokosanki wykładaj łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz
w temperaturze 175 stopni przez minimum 15 minut.

Uwaga
Czas pieczenia zależny jest od wielkości ciasteczek. Im są większe tym dłużej muszą się piec. Jeśli nie jesteśmy pewni czy są gotowe zostawmy je w piekarniku do wystudzenia. Z blachy trzeba je ściągać dopiero po wystudzeniu inaczej się rozlecą.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: saidaonline.com

Polecamy Ci również

Zobacz także