Kolorowe ogórkowe łódeczki

0
kolorowe ogórkowe łódeczki

Składniki:

  • 6 dużych ogórków gruntowych,
  • 450 g serka,
  • 2 łyżki jogurtu,
  • 1 mała cebula czerwona,
  • sól czosnkowa do smaku,
  • 1 łyżka natki pietruszki,
  • do dekoracji: natka pietruszki, kwiaty nasturcji, roszponka.


Sposób przygotowania:
Ogórki obrać i przekroić wzdłuż na połówki, a następnie wydrążyć miąższ. Gotowe łódeczki odłożyć i przygotowac farsz: serek zmieszać z drobno pokrojoną cebulą, jogurtem i posiekaną natką. Doprawić do smaku solą czosnkową. Gotowy farsz nałożyć do łódeczek. Ułożyć na talerzu i dowolnie udekorować używając natki pietruszki, roszponki i kwiatów nasturcji, które idealnie komponują się ze smakiem serka i ogórka.

kolorowe ogórkowe łódeczki

Przepis pochodzi z konkursu "Potrawy na lato", przesłała Monika Piekarska

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Monika Piekarska

Polecamy Ci również

Zobacz także