Kolorowe ogórkowe łódeczki

Składniki:
- 6 dużych ogórków gruntowych,
- 450 g serka,
- 2 łyżki jogurtu,
- 1 mała cebula czerwona,
- sól czosnkowa do smaku,
- 1 łyżka natki pietruszki,
- do dekoracji: natka pietruszki, kwiaty nasturcji, roszponka.
Sposób przygotowania:
Ogórki obrać i przekroić wzdłuż na połówki, a następnie wydrążyć miąższ. Gotowe łódeczki odłożyć i przygotowac farsz: serek zmieszać z drobno pokrojoną cebulą, jogurtem i posiekaną natką. Doprawić do smaku solą czosnkową. Gotowy farsz nałożyć do łódeczek. Ułożyć na talerzu i dowolnie udekorować używając natki pietruszki, roszponki i kwiatów nasturcji, które idealnie komponują się ze smakiem serka i ogórka.
Przepis pochodzi z konkursu "Potrawy na lato", przesłała Monika Piekarska

pomysł na ogórki, ogórkowe łódeczki, ogórki nadziewane, faszerowane ogórki, przepis na nadziewane ogórki
Autor: Monika Piekarska
Zobacz także