Kompot z suszu
Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | po 10 dkg suszonych: jabłek, gruszek, śliwek i moreli; 5 dkg suszonej żurawiny, 5 dkg suszonych ananasów, kilka fig, skorka pomarańczowa lub cytrynowa, 16 gram cukru wanilinowego, 5 goździków, szczypta cynamonu, łyżka miodu |
Kuchnia | polska |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 6-8 porcji |
Kategoria | napój, danie wigilijne |
Metoda gotowania | gotowanie |
Ilość kalorii | 75 |
Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzuć do garnka, zalej 2 litrami wody i doprowadź do zagotowania. Kiedy się zagotuje, zmniejsz płomień i gotuj na bardzo małym ogniu przez około 30 minut. Podawaj wystudzone.
Sprawdź przepis na: Rybę po grecku
kompot z suszu, kompot z suszonych owoców, kompot z suszu przepis, kompot z suszu wigilijny, kompot z suszu jak zrobić
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: simplespanishfood.com, bonappetit.com
Zobacz także
Cyperus
koszmar mojego dzieciństwa na szczęście już przestano mnie do tego "przysmaku" zmuszać i święta stały się piękniejsze