Kompot z suszu

Kompot z suszu
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki po 10 dkg suszonych: jabłek, gruszek, śliwek i moreli; 5 dkg suszonej żurawiny, 5 dkg suszonych ananasów, kilka fig, skorka pomarańczowa lub cytrynowa, 16 gram cukru wanilinowego, 5 goździków, szczypta cynamonu, łyżka miodu
Kuchnia polska
Wielkość przygotowywanej potrawy 6-8 porcji
Kategoria napój, danie wigilijne
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 75

Wykonanie:

Wszystkie składniki wrzuć do garnka, zalej 2 litrami wody i doprowadź do zagotowania. Kiedy się zagotuje, zmniejsz płomień i gotuj na bardzo małym ogniu przez około 30 minut. Podawaj wystudzone.

suszone owocekompot z suszu

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i dodaj swój komentarz

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: simplespanishfood.com, bonappetit.com

Polecamy Ci również

Zobacz także