Kotlety jagnięce z kością

0
Kotlety jagnięce z kością

kotlety jagnięce z kostkąSkładniki:

  • 4 kotlety jagnięce,
  • 2 łyżki oliwy,
  • sok i skórka z 1 cytryny,
  • olej do smażenia,
  • 1 łyżka musztardy z czerwonym winem,
  • ognista mieszanka przypraw,
  • sól morska ziołowa.

Sposób przyrządzania:

Kotlety rozbij tłuczkiem. Przygotuj marynatę z 2 łyżek oliwy, musztardy, przyprawy ognistej KAMIS Specialite, soku
i skórki z cytryny i soli. Kotlety marynuj minimum 2 godziny, a następnie odsącz z marynaty i smaż na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony. Zmniejsz ogień, dodaj pozostałą marynatę, 50 ml czerwonego wina i duś mięso jeszcze 5 minut. Podawaj
z młodymi warzywami.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także