Kotlety rybne
Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 4 filety z dorsza lub mintaja, sól, pieprz; Panierka: 4 łyżki mąki, 2 jajka, bułka tarta; Tłuszcz do smażenia |
Kuchnia | uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 4 porcje |
Kategoria | danie główne, obiad, ryba |
Metoda gotowania | smażenie |
Ilość kalorii | 260 |
Wykonanie:
Filety rybne rozmroź, oprósz delikatnie solą i pieprzem, następnie panieruj w mące, jajku i tartej bułce. Smaż na złoto na niewielkiej ilości tłuszczu.
Podanie:
Kotlety rybne aż się proszą o podanie z frytkami i bukietem surówek. Natomiast jeśli podajemy je
w wersji z ziemniakami warto przygotować również sos koperkowy, który bardzo pasuje do wszelkich ryb.

dania z ryb, dania wegetariańskie, kotlety rybne, kotlety rybne przepis, kotlety rybne kalorie, kotlety rybne z ziemniakami
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: commons.wikimedia.org
Zobacz także