Kotlety rybne

Kotlety rybne
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 4 filety z dorsza lub mintaja, sól, pieprz; Panierka: 4 łyżki mąki, 2 jajka, bułka tarta; Tłuszcz do smażenia
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria danie główne, obiad, ryba
Metoda gotowania smażenie
Ilość kalorii 260

Wykonanie:

Filety rybne rozmroź, oprósz delikatnie solą i pieprzem, następnie panieruj w mące, jajku i tartej bułce. Smaż na złoto na niewielkiej ilości tłuszczu.

Podanie:

Kotlety rybne aż się proszą o podanie z frytkami i bukietem surówek. Natomiast jeśli podajemy je
w wersji z ziemniakami warto przygotować również sos koperkowy, który bardzo pasuje do wszelkich ryb.

kotlety rybne

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: commons.wikimedia.org

Polecamy Ci również

Zobacz także