Kozi ser w panierce

Kozi ser w panierce

Składniki na 2 porcje:

  • kozi ser w panierce100g koziego twarożku,
  • 60g pestek słonecznika,
  • 2 łyżki mąki,
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią specialite Kamis,
  • 1 jajko,
  • Rukola Fit & Easy,
  • papier do gotowania i pieczenia Saga.

Składniki na sos:

  • porzeczki mrożone,
  • cukier,
  • ocet balsamiczny Kamis,
  • pieprz kolorowy w młynku Kamis.

Wykonanie:

Kozi ser mieszanym z suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią (Kamis specialite). Następnie formujemy krążki o średnicy 5 cm, a potem obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconym jajku, a na samym końcu w ziarnach słonecznika.

Tak przygotowane krążki zawijamy w papier i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut. Wyjmujemy z piekarnika i układamy na rukoli. Karmelizujemy cukier na patelni, dodajemy porzeczki i ocet balsamiczny, gotujemy aż odparuje połowa płynu. Tak przygotowany sos polewamy pieczony ser.


Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Drugie Warsztaty Kulinarne

Polecamy Ci również

Zobacz także