Krem z młodej kapusty z kiełbaskami twarogowymi

Krem z młodej kapusty z kiełbaskami twarogowymi

Składniki:

  • młoda kapusta1l bulionu warzywno – drobiowego,
  • 300g młodej kapusty,
  • 100g cebuli,
  • 200g ziemniaków,
  • 200g sera chudego białego,
  • 1 jajko,
  • śmietana 30%,
  • koper Kamis,
  • sól morska Kamis,
  • pieprz biały Kamis,
  • cynamon Kamis,
  • 60g mąki,
  • sałata Fit&Easy activ,
  • 40g masła,
  • 60 ml oleju,
  • papier do gotowania Saga.

Sposób przyrządzania:

Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę, cienko poszatkowaną cebulę smażymy razem z ziemniakami około 5 minut. Kapustę kroimy i wrzucamy do rondla z ziemniakami cebulą i zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 20 min dodajemy śmietanę, koper i przecieramy do uzyskania konsystencji kremu.


Zmielony twaróg ucieramy z żółtkiem i mąką. Dodajemy sól, cynamon i ubite na sztywno białka. Z ciasta formujemy cienki wałek, który zawijamy papier Saga. Formujemy kiełbaski za pomocą sznurka o długości 6 cm i gotujemy w wodzie ok. 10 min.
Kiełbaski układamy w głębokim talerzu i zalewamy zupą. Talerz dekorujemy pocięta w drobną zapałkę sałatą.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Drugie Warsztaty Kulinarne

Polecamy Ci również

Zobacz także