Krewetki smażone
Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 30 dkg obranych krewetek Black Tiger, 50 ml oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, świeża lub suszona papryczka chilli, sól i pieprz |
Kuchnia | uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 3 porcje |
Kategoria | przystawka, danie główne, owoce morza |
Metoda gotowania | smażenie |
Ilość kalorii | 140 |
Wykonanie:
Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę, dodaj do niej przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną papryczkę, przesmaż chwilkę i dodaj krewetki. Smaż je około 3 do 5 minut. Podawaj od razu po usmażeniu z cząstkami cytryny.
Uwaga
Jeśli używasz krewetek mrożonych, to najpierw musisz je rozmrozić. Najlepiej zanurzając w letniej wodzie. Przed wrzuceniem na oliwę koniecznie je osusz na papierowym ręczniku.

owoce morza, krewetki smażone, krewetki smażenie, jak przyrządzić krewetki, jak przyrządzić krewetki w panierce
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: mamas-southern-cooking.com
Zobacz także