Krewetki smażone

Krewetki smażone
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 30 dkg obranych krewetek Black Tiger, 50 ml oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, świeża lub suszona papryczka chilli, sól i pieprz
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 3 porcje
Kategoria przystawka, danie główne, owoce morza
Metoda gotowania smażenie
Ilość kalorii 140

Wykonanie:

Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę, dodaj do niej przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną papryczkę, przesmaż chwilkę i dodaj krewetki. Smaż je około 3 do 5 minut. Podawaj od razu po usmażeniu z cząstkami cytryny.

krewetki smażone

Uwaga
Jeśli używasz krewetek mrożonych, to najpierw musisz je rozmrozić. Najlepiej zanurzając w letniej wodzie. Przed wrzuceniem na oliwę koniecznie je osusz na papierowym ręczniku.

Oceń artykuł
2,67 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: mamas-southern-cooking.com

Polecamy Ci również

Zobacz także