Krewetki w cieście sezamowym

- 15 dużych krewetek tygrysich
- 1 opakowanie Złociste Nuggetsy z Sezamem KAMIS
- olej do smażenia
- ½ szklanki wody (125 ml)
- 150 ml gotowego sosu słodko- kwaśnego
- Chili KAMIS
- 1 świeży ogórek
Przygotowanie:
Krewetki oczyścić i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Zawartość torebki Złociste Nuggetsy z Sezamem połączyć z wodą i dokładnie wymieszać. Na patelnię wlać olej do wysokości 1-2 cm i mocno rozgrzać. Krewetki maczać w cieście i za pomocą widelca lub łyżki, przenosić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złocisty kolor, a następnie osączyć z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Danie ułożyć na talerzach i udekorować cienkimi plasterkami ogórka. Podawać z sosem słodko-kwaśnym doprawionym szczyptą chili.

Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także