Krewetki w cieście sezamowym

Krewetki w cieście sezamowym

krewetki w cieścieSkładniki, dla 3 osób:

  • 15 dużych krewetek tygrysich
  • 1 opakowanie Złociste Nuggetsy z Sezamem KAMIS
  • olej do smażenia
  • ½ szklanki wody (125 ml)
  • 150 ml gotowego sosu słodko- kwaśnego
  • Chili KAMIS
  • 1 świeży ogórek

Przygotowanie:
Krewetki oczyścić i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Zawartość torebki Złociste Nuggetsy z Sezamem połączyć z wodą i dokładnie wymieszać. Na patelnię wlać olej do wysokości 1-2 cm i mocno rozgrzać. Krewetki maczać w cieście i za pomocą widelca lub łyżki, przenosić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złocisty kolor, a następnie osączyć z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Danie ułożyć na talerzach i udekorować cienkimi plasterkami ogórka. Podawać z sosem słodko-kwaśnym doprawionym szczyptą chili.

Oceń artykuł
4,67 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także