Kruszonka

Kruszonka
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 10 dkg mąki, 5 dkg cukru kryształu, 5 dkg masła
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 200 gram
Kategoria dodatek do ciast
Metoda gotowania pieczenie
Ilość kalorii 340

ciasto udekorowane kruszonkąWykonanie:

Masło rozpuść. Mąkę i cukier wrzuć do miski następnie wlej do niej roztopione masło, zagnieć wszystko razem i rozkrusz.

Podanie:

Kruszonka ta jest dodatkiem do ciast, można nią udekorować ciasto kruche lub drożdżowe, zarówno takie bez dodatków, jak i to z owocami.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: Oliver s., Wikipedia

Polecamy Ci również

Zobacz także