Kurczak Himka w sosie prowansalskim

Kurczak Himka w sosie prowansalskim

Składniki:

  • przyprawa Kamis Kurczak w sosie prowansalskim
  • 500 g piersi kurczaka
  • 200 ml śmietany
  • 3 łyżki oleju

Kurczak Himka w sosie prowansalskim - zdjęcie 1

Mięso pokroić na małe kawałki, podsmażyć na gorącym oleju około 7 minut. Zawartość opakowania przyprawy Kamis Kurczak w sosie prowansalskim wymieszać ze śmietaną i około 100 ml wody.
Następnie dodać do mięsa i dusić na małym ogniu przez 13 minut (pod przykryciem) od czasu do czasu mieszając.

Autor przepisu: helper
Przepis został nagrodzony w konkursie Przepisy wielkanocne

Oceń artykuł
4,50 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Polecamy Ci również

Zobacz także