Kurczak z malinami i brzoskwiniami

0
kurczak z malinami i brzoskwiniami

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka (dwa filety),
  • sól, pieprz,
  • curry,
  • olej,
  • mleko,
  • ½ główki sałaty,
  • 2 brzoskwinie,
  • 15 dag malin,
  • 15 dag sera feta,
  • po 2 łyżki majonezu i śmietany.

Sposób przygotowania:

Kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i curry, zalać odrobiną mleka. Odstawić na 2 godziny, aby mięso skruszało. Po tym czasie należy je osuszyć, a na stępnie smażyć na łyżce oleju, około 10 minut z każdej strony.
Usmażoną i ostudzoną pierś z kurczaka pokroić w plasterki. Sałatę opłukać, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki, wyłóżyć nią półmisek.
Maliny opłukać i osączyć, brzoskwinie umyć i pokroić w półplasterki.
Plastry mięsa ułożyć na sałacie, obłożyć owocami, posypać pokruszoną fetą. Polać sosem z majonezu, śmietany soli i pieprzu.

kurczak z malinami i brzoskwiniami

Przepis pochodzi z konkursu "Potrawy na lato", przesłała Urszula Korzycka

 

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Urszula Korzycka

Polecamy Ci również

Zobacz także