Kurczak z malinami i brzoskwiniami

Składniki:
- 1 pierś z kurczaka (dwa filety),
- sól, pieprz,
- curry,
- olej,
- mleko,
- ½ główki sałaty,
- 2 brzoskwinie,
- 15 dag malin,
- 15 dag sera feta,
- po 2 łyżki majonezu i śmietany.
Sposób przygotowania:
Kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i curry, zalać odrobiną mleka. Odstawić na 2 godziny, aby mięso skruszało. Po tym czasie należy je osuszyć, a na stępnie smażyć na łyżce oleju, około 10 minut z każdej strony.
Usmażoną i ostudzoną pierś z kurczaka pokroić w plasterki. Sałatę opłukać, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki, wyłóżyć nią półmisek.
Maliny opłukać i osączyć, brzoskwinie umyć i pokroić w półplasterki.
Plastry mięsa ułożyć na sałacie, obłożyć owocami, posypać pokruszoną fetą. Polać sosem z majonezu, śmietany soli i pieprzu.
Przepis pochodzi z konkursu "Potrawy na lato", przesłała Urszula Korzycka

kurczak, przepis na kurczaka, kurczak na słodko, kurczak z owocami, kurczak na słodko przepis, obiad z kurczaka
Autor: Urszula Korzycka
Zobacz także