Leczo

Leczo jest smaczną, jednogarnkową i przede wszystkim mało pracochłonną potrawą, która z pewnością będzie smakować wszystkim domownikom.
- Biała kapusta
- marchew
- pietruszka
- cebula
- wędlina
- cukinia
- pomidory
- papryka
Białą kapustę należy drobno posiekać. Marchew i pietruszkę pokroić w słupki. Podsmażyć cebulkę, a następnie dorzucić marchew i pietruszkę i całość dusić. Wędlinę pokroić i podsmażyć osobno.
Po 1/2 godz. włożyć do jednego garnka: duszone jarzyny, wędlinę, pomidory, paprykę, olej, przyprawy (dużo maggi) i pokrojoną w kostkę cukinię. Całość podlać litrem wody. Całość należy dusić około 15 minut.
Polecamy: Przepisy na leczo z cukinią. Jak zrobić leczo z kiełbasą, warzywne i z pieczarkami?

Autor: Aleksandra Jasicka
Zobacz także