Leczo

Leczo

Leczo jest smaczną, jednogarnkową i przede wszystkim mało pracochłonną potrawą, która z pewnością będzie smakować wszystkim domownikom.

leczoSkładniki:

  • Biała kapusta
  • marchew
  • pietruszka
  • cebula
  • wędlina
  • cukinia
  • pomidory
  • papryka

Białą kapustę należy drobno posiekać. Marchew i pietruszkę pokroić w słupki. Podsmażyć cebulkę, a następnie dorzucić marchew i pietruszkę i całość dusić. Wędlinę pokroić i podsmażyć osobno.
Po 1/2 godz. włożyć do jednego garnka: duszone jarzyny, wędlinę, pomidory, paprykę, olej, przyprawy (dużo maggi) i pokrojoną w kostkę cukinię. Całość podlać litrem wody. Całość należy dusić około 15 minut.

Polecamy: Przepisy na leczo z cukinią. Jak zrobić leczo z kiełbasą, warzywne i z pieczarkami?

Oceń artykuł
4,20 / 5 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Aleksandra Jasicka

Polecamy Ci również

Zobacz także