Lekkie danie z bobu

0
Lekkie danie z bobu

Składniki:

  • bób,
  • pomidorki koktajlowe,
  • 2 ząbki czosnku,
  • bułka tarta,
  • 2 łyżki masła,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i obieramy z łupinek. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki lub ćwiartki, czosnek wyciskamy. Wszystko razem podsmażamy na 1 łyżce masła na patelni. Zdejmujemy, a na patelnię wkładamy pozostałe masło i bułkę tartą. Roztapiamy i polewamy gotowe danie. Solimy i pieprzymy do smaku. 

Lekkie danie z bobu - zdjęcie 1

Przepis pochodzi z konkursu "Potrawy na lato", przesłała Małgorzata Zacharewicz

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Małgorzata Zacharewicz

Opracowanie: Magdalena Kolwaga

Polecamy Ci również

Zobacz także