Lekkie danie z bobu

Składniki:
- bób,
- pomidorki koktajlowe,
- 2 ząbki czosnku,
- bułka tarta,
- 2 łyżki masła,
- sól i pieprz do smaku.
Sposób przygotowania:
Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i obieramy z łupinek. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki lub ćwiartki, czosnek wyciskamy. Wszystko razem podsmażamy na 1 łyżce masła na patelni. Zdejmujemy, a na patelnię wkładamy pozostałe masło i bułkę tartą. Roztapiamy i polewamy gotowe danie. Solimy i pieprzymy do smaku.
Przepis pochodzi z konkursu "Potrawy na lato", przesłała Małgorzata Zacharewicz

bób, danie z bobu, przepis na bób, jak przyrządzić bób, bób przepis, jak gotować bób
Autor: Małgorzata Zacharewicz
Opracowanie: Magdalena Kolwaga
Zobacz także