Lin w śmietanie
Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 8 kawałków lina sprawionego, 50 gram mąki, 50 gram masła, 150 gram śmietany, pęczek koperku, sól i pieprz, olej do smażenia |
Kuchnia | uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 4 porcje |
Kategoria | danie główne, kolacja, ryby |
Metoda gotowania | smażenie, duszenie |
Ilość kalorii | 135 |
Wykonanie:
Kawałki ryby oprósz solą i pieprzem, obtocz w mące i usmaż na rumiano na natłuszczonej patelni. Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w wiórki masło, gdy się rozpuści dodaj śmietanę i posyp całość posiekanym koperkiem. Przykryj patelnię i duś całość na niewielkim ogniu przez kilka minut.
Uwaga
Tak przygotowaną rybę można z powodzeniem opiec w piekarniku. Po prostu po zalaniu dania śmietaną wstawiamy całość do nagrzanego piekarnika na kwadrans.

lin w śmietanie, lin w śmietanie przepis, lin w śmietanie zapiekany, lin w śmietanie z koperkiem, lin przepisy, lin przepisy kulinarne
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: sanjacintopl.wordpress.com
Zobacz także