Lin w śmietanie

Lin w śmietanie
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 8 kawałków lina sprawionego, 50 gram mąki, 50 gram masła, 150 gram śmietany, pęczek koperku, sól i pieprz, olej do smażenia
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria danie główne, kolacja, ryby
Metoda gotowania smażenie, duszenie
Ilość kalorii 135

lin w śmietanieWykonanie:

Kawałki ryby oprósz solą i pieprzem, obtocz w mące i usmaż na rumiano na natłuszczonej patelni. Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w wiórki masło, gdy się rozpuści dodaj śmietanę i posyp całość posiekanym koperkiem. Przykryj patelnię i duś całość na niewielkim ogniu przez kilka minut.

Uwaga
Tak przygotowaną rybę można z powodzeniem opiec w piekarniku. Po prostu po zalaniu dania śmietaną wstawiamy całość do nagrzanego piekarnika na kwadrans.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: sanjacintopl.wordpress.com

Polecamy Ci również

Zobacz także