Lody na patyku

Lody na patyku
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 40 dkg dojrzałych truskawek, 4 łyżki cukru pudru, 4 łyżki jogurtu naturalnego bądź kremowego twarożku
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria deser
Metoda gotowania mrożenie
Ilość kalorii 45

lody na patykuWykonanie:

Truskawki dokładnie oczyść z szypułek, wrzuć wszystkie składniki do miksera do koktajli i dokładnie zmiksuj. Następnie przełóż do kubeczków pojemników do robienia lodów i wetknij patyk. Włóż do zamrażalnika.

Podanie:

Jeśli nie posiadamy pojemników do robienia lodów na patyku z powodzeniem możemy wykorzystać silikonowe kubeczki czy nawet opakowania po jogurtach. Wystarczy wypełnić je masą truskawkową i wbić w środek łyżeczkę, dzięki temu łatwo wyjmiemy loda z opakowania, a łyżeczka będzie dla nas patykiem.

Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: bookmeacookie.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także