Lody na patyku
Czas przygotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 40 dkg dojrzałych truskawek, 4 łyżki cukru pudru, 4 łyżki jogurtu naturalnego bądź kremowego twarożku |
Kuchnia | uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 4 porcje |
Kategoria | deser |
Metoda gotowania | mrożenie |
Ilość kalorii | 45 |
Wykonanie:
Truskawki dokładnie oczyść z szypułek, wrzuć wszystkie składniki do miksera do koktajli i dokładnie zmiksuj. Następnie przełóż do kubeczków pojemników do robienia lodów i wetknij patyk. Włóż do zamrażalnika.
Podanie:
Jeśli nie posiadamy pojemników do robienia lodów na patyku z powodzeniem możemy wykorzystać silikonowe kubeczki czy nawet opakowania po jogurtach. Wystarczy wypełnić je masą truskawkową i wbić w środek łyżeczkę, dzięki temu łatwo wyjmiemy loda z opakowania, a łyżeczka będzie dla nas patykiem.

domowe lody przepisy, lody na patyku, domowe lody, domowe lody truskawkowe, przepis na domowe lody, domowe lody bez jajek
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: bookmeacookie.blogspot.com
Zobacz także