Makaron z brokułami
Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 40 dkg makaronu, 60 dkg brokuła świeżego lub mrożonego, 2 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, chilli, garść migdałów |
Kuchnia | uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 4 porcje |
Kategoria | danie główne, sos do makaronu, danie dietetyczne |
Metoda gotowania | gotowanie, smażenie |
Ilość kalorii | 220 |
Wykonanie:
Makaron ugotuj. Brokuły podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i ugotowane i odsączone brokuły. Następnie dodaj ugotowany makaron i wszelkie przyprawy, przesmaż przez kilka minut. Podawaj z uprażonymi na suchej patelni migdałami.
Podanie:
Danie można urozmaicić o wkład mięsny w postaci filetów z kurczaka. Filety należy pokroić w niewielkie kawałki i usmażyć na złoto z przyprawami, a dopiero później dodać brokuły i makaron. Warto również podać to danie z sosem serowym lub samym startym serem.

Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: mycolombianrecipes.com
Zobacz także