Makaron z brokułami

Makaron z brokułami
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 40 dkg makaronu, 60 dkg brokuła świeżego lub mrożonego, 2 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, chilli, garść migdałów
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria danie główne, sos do makaronu, danie dietetyczne
Metoda gotowania gotowanie, smażenie
Ilość kalorii 220

makaron z brokułamiWykonanie:

Makaron ugotuj. Brokuły podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i ugotowane i odsączone brokuły. Następnie dodaj ugotowany makaron i wszelkie przyprawy, przesmaż przez kilka minut. Podawaj z uprażonymi na suchej patelni migdałami.

Podanie:

Danie można urozmaicić o wkład mięsny w postaci filetów z kurczaka. Filety należy pokroić w niewielkie kawałki i usmażyć na złoto z przyprawami, a dopiero później dodać brokuły i makaron. Warto również podać to danie z sosem serowym lub samym startym serem.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: mycolombianrecipes.com

Polecamy Ci również

Zobacz także