Makaron z cukinią w sosie śmietanowym

0
marakon z cukinią w sosie śmietanowym

Składniki:

  • 250 g makaronu,
  • 2 nieduże cukinie,
  • 150 ml śmietanki 30%,
  • sól z pieprzem,
  • 20 g sera cheddar,
  • kolorowy pieprz,
  • olej do smażenia.


Sposób przygotowania:
Makaron ugotować na sposób al'dente. Cukinie umyć, końce odkroić, usunąć miąższ i pokroić w kostkę, następnie wrzucić ją na rozgrzany na patelni olej. Smażyć aż cukinia zmięknie, ale nadal będzie chrupka. Dodać śmietankę, starty ser, doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilkę jeszcze dusić. Dodać ugotowany makaron i wymieszać. Nałożyć na talerze, z wierzchu oprószyć kolorowym pieprzem.

marakon z cukinią w sosie śmietanowym

Przepis pochodzi z konkursu "Potrawy na lato", przesłała Monika Piekarska

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Monika Piekarska

Polecamy Ci również

Zobacz także