Makaron z krewetkami

0
Makaron z krewetkami

Składniki:

  • makaron z krewetkamikrewetki - około 100 gram,
  • pomidor,
  • czarne oliwki,
  • suszone chilli,
  • miód (1 łyżka),
  • bazylia,
  • sól, pieprz,
  • oliwa z oliwek,
  • makaron spaghetti (½ paczki).

Sposób przyrządzania:

Pierwszy krok to przygotowanie marynaty do krewetek - do około 7-8 łyżek oliwy
z oliwek, dodajemy poszatkowane chilli, pieprz i sól. Następnie wyciskamy 3 ząbki czosnku. Do całości należy dodać łyżkę miodu. Całość wymieszać, do marynaty wkładamy krewetki, które zostawiamy na około godzinę, aby przesiąknęły aromatem marynaty. Krewetki smażymy na rozgrzanej patelni przez około 3 minuty. Następnie gotujemy makaron, gdy jest już gotowy wlewamy do niego krewetki oraz dodajemy krojonego pomidora i oliwki. Podsmażamy przez około minutę, by pomidor i oliwki nabrały temperatury, ale się nie zagotowały. Danie wykładamy na talerz
i dekorujemy świeżą bazylią.

Oceń artykuł
4,50 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Anna Wrzesińska

Polecamy Ci również

Zobacz także