Makaron z kurczakiem i pieczarkami

Makaron z kurczakiem i pieczarkami

makaron z kurczakiem i pieczarkamiSkładniki (4 porcje):
SmakoMyk Winiary
300 g makaronu (grube rurki)
2 filety z kurczaka
300 g pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
1/2 szklanki śmietany 30%
1 łyżka mąki
2 łyżki soku z cytryny
Sól, pieprz

Przyrządzanie:
Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. Mięso pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę oczyścić. Pieczarki pokroić na cztery części, cebulę w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać mięso i pieczarki, podsmażyć. Podlać 1 szklanką wody, oprószyć SmakoMykiem. Śmietanę połączyć z mąką, dodać do potrawy. Zagotować, doprawić sokiem cytrynowym i pieprzem. Połączyć z makaronem.

Czas przygotowania: 20 minut

Wartość energetyczna:

  • Całość 2094 kcal
  • 1 porcja 525 kcal
Oceń artykuł
4,25 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także