Makaron z serem

Makaron z serem
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 40 dkg makaronu, 75 gram sera żółtego (np. Ementaler), 75 gram sera dojrzewającego (np. Radamer), 50 ml słodkiej śmietanki, łyżka masła, sól, pieprz, papryka ostra, dowolne zioła: bazylia, oregano, tymianek, prowansalskie
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria przystawka, danie obiadowe, kolacja
Metoda gotowania gotowanie, smażenie
Ilość kalorii 280

makaron z seremWykonanie:

Makaron ugotuj w słonej wodzie na półtwardo. W rondelku rozpuść masło, dodaj do niego śmietanę i starte sery, mieszaj tak długo, aż powstanie względnie jednolita masa. Makaron wrzuć na patelnię, dodaj sos i dopraw wszelkimi przyprawami, przesmaż wszystko przez chwilę, mieszając tak aby sos serowy oblepił makaron.

Podanie:

Makaron z serem warto zapiec w piekarniku i podać w formie zapiekanki.

Oceń artykuł
5,00 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: lifewiththelushers.com

Polecamy Ci również

Zobacz także