Makaron ze szpinakiem

2
Makaron ze szpinakiem
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 40 dkg dowolnego makaronu, 40 dkg szpinaku, 50 gram masła, 50 gram parmezanu, 3 ząbki czosnku, 250 ml słodkiej śmietanki, przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Kuchnia fusion, włoska
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria danie obiadowe, danie główne, kolacja, makarony, danie wegetariańskie
Metoda gotowania duszenie, gotowanie
Ilość kalorii 200

Wykonanie:

Na patelni podduś szpinak do czasu, aż zmniejszy o połowę swoją objętość i ściemnieje. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i masło, podsmaż przez kilka minut. Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Do szpinaku dodaj przyprawy i śmietankę, gotuj, ale nie doprowadź do wrzenia. Dodaj ser, przemieszaj wszystko i gotowe.

makaron ze szpinakiem

Podanie:

Każdy makaron najlepiej smakuje wymieszany z sosem jeszcze w trakcie gotowania, dlatego zaleca się aby na patelnię wrzucić już odcedzony makaron, wymieszać wszystko i jeszcze przez kilka minut trzymać na ogniu.

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i dodaj swój komentarz

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: adventuresinshaw.wordpress.com

Polecamy Ci również

Zobacz także