Makaronowa zapiekanka

Makaronowa zapiekanka
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki Międzybrodzki Makaron rurki - 500 g, tuńczyk w sosie własnym – 1szt., przecier pomidorowy – 1 słoik, starty ser – 250g, cebula czerwona – 2 szt., kukurydza w puszce – 1 szt., śmietana-200ml, jajko- 1 szt., natka pietruszki -2 łyżki, oliwa, sól, pieprz
Kuchnia uniwersalna
Kategoria danie główne
Metoda gotowania zapiekanie

makaronowa zapiekankaWykonanie:

  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. Do odcedzonego makaronu dodajemy tuńczyka, kukurydzę, połowę sera oraz drobno posiekaną cebulę i natkę pietruszki.
  3. Wszystko dokładnie mieszamy.
  4. Jajko mieszamy ze śmietaną, dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy solą i pieprzem.
  5. Formę do zapiekanki smarujemy oliwą, wykładamy makaron i zalewamy sosem.
  6. Całość posypujemy startym serem i zapiekamy 15-20 minut w temperaturze 180 st.
Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Laszczak

Źródło: Sfera PR

Polecamy Ci również

Zobacz także