Marynowany grillowany bakłażan

Marynowany grillowany bakłażan
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 1 bakłażan, 1 ząbek czosnku, 4 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, Kilka pomidorków koktajlowych, Świeży tymianek, Przyprawa Grill klasyczny KAMIS, 1 łyżka Mausztardy Sarepskiej KAMIS
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 2 osób
Kategoria przystawka
Metoda gotowania grillowanie

Wykonanie:

Bakłażana pokroić w plastry grubości ok. 5 mm. W moździerzu rozgnieść czosnek, wymieszać go z musztardą i powoli, cały czas mieszając dolewać oliwę. Na koniec dodać sok z cytryny i doprawić przyprawą Grill klasyczny KAMIS. Gotową marynatą zalać bakłażana. Piec na rozgrzanym grillu z obu stron po 2-3 minuty. Upieczone plastry przełożyć do naczynia z pokrywką i odstawić do ostygnięcia. Pomidorki pokroić w plastry. Przełożyć nimi ostudzone plastry bakłażana, udekorować tymiankiem i podawać.

marynowanie bakłażanabakłażan z grilla

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także