Mascarpone z kawą

0
Mascarpone z kawą

Ilość: dla 2-4 osób. Czas przygotowania: 30 min.

Składniki:

  • 500 g sera mascarpone
  • 4 jajka
  • 150 g cukru pudru
  • 100 g amaretto
  • 1 opakowanie biszkoptów podłużnych
  • 100 ml mocnej kawy
  • 1/2 laski wanilii KAMIS

Przygotować 150 ml mocnej kawy, wystudzić, przecedzić, dodać amaretto. Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem pudrem z dodatkiem kryształków wanilii, połączyć delikatnie mieszając z mascarpone. Dodać ubite na sztywną pianę białka. Biszkopty moczyć w kawie z amaretto i układać w tortownicy, przekładając kolejne warstwy masą z jaj i mascarpone. Podawać posypane mieloną kawą z dodatkiem wiśni.

Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także