Mazurek na waflach

Składniki:
- 5 suchych wafli,
- 25 dag mleka w proszku,
- 20 dag margaryny Kasia,
- 3 łyżeczki cukru wanilinowego,
- 3/4 szklanki mleka,
- 0,5 szklanki cukru,
- dżem z leśnych owoców,
- 1 puszka masy kajmakowej,
- 10 dag orzeszków ziemnych,
- 15 dag orzechów włoskich,
- 3 łyżki Nutelli,
- kokos i migdały do dekoracji.
Mleko zwykłe zagotować z margaryną, cukrem i cukrem wanilinowym - ostudzić. Wsypać mleko w proszku i dodać pokrojone orzechy włoskie.
Na spód blachy położyć płat wafla i posmarować masą mleczną. Na masę mleczną położyć płat wafla i posmarować dżemem z owoców leśnych. Znów położyć płat wafla i posmarować połową masy
kajmakowej, na którą wysypać drobno posiekane orzeszki ziemne i znów przykryć masę płatem wafla. Posmarować wafla pozostałą częścią masy kajmakowej i położyć płat wafla. Wierzch posmarować Nutellą, posypać kokosem i udekorować migdałami.
Autor przepisu: pasjonatka23
Przepis został nagrodzony w konkursie Przepisy wielkanocne

Opracowanie: Redakcja
Zobacz także