Mazurek na waflach

mazurek na waflach

Składniki:

  • 5 suchych wafli,
  • mazurek na waflach
    25 dag mleka w proszku,
  • 20 dag margaryny Kasia,
  • 3 łyżeczki cukru wanilinowego,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • 0,5 szklanki cukru,
  • dżem z leśnych owoców,
  • 1 puszka masy kajmakowej,
  • 10 dag orzeszków ziemnych,
  • 15 dag orzechów włoskich,
  • 3 łyżki Nutelli,
  • kokos i migdały do dekoracji.

Mleko zwykłe zagotować z margaryną, cukrem i cukrem wanilinowym - ostudzić. Wsypać mleko w proszku i dodać pokrojone orzechy włoskie.

Na spód blachy położyć płat wafla i posmarować masą mleczną. Na masę mleczną położyć płat wafla i posmarować dżemem z owoców leśnych. Znów położyć płat wafla i posmarować połową masy
kajmakowej, na którą wysypać drobno posiekane orzeszki ziemne i znów przykryć masę płatem wafla. Posmarować wafla pozostałą częścią masy kajmakowej i położyć płat wafla. Wierzch posmarować Nutellą, posypać kokosem i udekorować migdałami.

Autor przepisu: pasjonatka23
Przepis został nagrodzony w konkursie Przepisy wielkanocne

Oceń artykuł
4,50 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Polecamy Ci również

Zobacz także