Mizeria

Mizeria
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki pół kilograma ogórków świeżych, 200 ml śmietany lub jogurtu naturalnego, sól, pieprz, 2 łyżeczki cukru, koperek
Kuchnia polska, uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria sałatka, surówka, danie dietetyczne
Ilość kalorii 35

Wykonanie:

Ogórki obierz ze skóry i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Śmietanę lub jogurt wymieszaj
z cukrem, solą i pieprzem. Powstałą mieszanką zalej ogórki, wymieszaj i posyp koperkiem.

mizeria

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: specialfoodrecipe.com

Polecamy Ci również

Zobacz także