Musztarda z zielonym pieprzem młotkowanym
Pieprz to rodzaj rośliny z rodziny pieprzowatych jako przyprawa nadaje potrawom wyrazisty smak. Najnowsza musztarda w rodzinie Specialite to połączenie kremowej
i delikatnej konsystencji przełamanej pikantnym smakiem zielonego pieprzu młotkowanego.
Ta musztarda sprawia, że potrawy mają wyrazisty smak. Można ją stosować jako dodatek do dań zarówno na zimno jak
i ciepło, do każdego rodzaju mięs, na różny sposób przyrządzanych oraz jako składnik sosów. Słoiczek musztardy Specialite to nieskończona ilość inspiracji kulinarnych.
Pieprz zielony jest jagodą wiecznie zielonego pnącza uprawianego głównie
w Azji. Można go otrzymać z niedojrzałych, zielonych owoców tej samej rośliny, co pieprz czarny. Proces suszenia pieprzu zielonego jest przeprowadzany przy wykorzystaniu nowoczesnej technologii, dzięki której pieprz zielony nie ciemnieje, ale zachowuje typowy dla siebie kolor oraz cenne substancje smakowo-zapachowe. Pieprz zielony ma delikatnie słodką i odświeżającą nutę smakową oraz ciekawy, wyrazisty. W smaku jest łagodniejszy od pieprzu czarnego.
Prezentowana musztarda ma pikantny smak i niepowtarzalna, mocną nutę. Musztarda ma kremową konsystencję z widocznymi drobinkami pieprzu zielonego.
Musztarda z zielonym pieprzem młotkowanym KAMIS Specialite, 125 g, cena na półce: 5,29 zł.

przyprawa, musztarda, musztardy kamis, musztarda a zdrowie, przyprawy kuchenne, dania z musztardą, sos musztardowy, pieprz, musztarda pikantna, musztarda z pieprzem, rodzaje musztardy
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także