Naleśniki amerykańskie

Naleśniki amerykańskie
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki kubek maślanki, 2 jajka, kubek mąki, 50 gram masła, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, ćwierć kubka cukru pudru, szczypta soli
Kuchnia amerykańska
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria śniadanie, deser
Metoda gotowania smażenie
Ilość kalorii 190

naleśniki amerykańskieWykonanie:

Masło rozpuść w rondelku. Do miski wlej maślankę i dodaj cukier, przesiej do tego mąkę z proszkiem do pieczenia, wbij jajka i wszystko dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj roztopione masło i ponownie wymieszaj. Smaż na patelni, bez tłuszczu! na złoty kolor z obu stron.

Podanie:

Amerykańskie naleśniki powinno się jadać z syropem klonowym, ale ogólnie nawet same są pyszne.

Uwaga

Te naleśniki bardzo łatwo przypalić, także trzeba ich cały czas pilnować.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: 5dollardinners.com

Polecamy Ci również

Zobacz także