Naleśniki z warzywami
Składniki (4 porcje):
1 sos pomidorowy
Farsz:
Ziarenka smaku
1 cukinia
1 cebula
10 pieczarek
2 łyżki masła
1 łyżka ketchupu
Naleśniki:
5 jajek
500 ml śmietanki 12%
1,5 szklanki mąki pszennej
Szczypta soli
3 łyżki oleju
Sposób przyrządzania:
Cukinię, cebulę i pieczarki oczyścić, pokroić w dużą kostkę. Podsmażyć na maśle (10 minut), doprawić ziarenkami smaku, dodać ketchup. Naleśniki: białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę z solą, dodać żółtka i śmietankę. Następnie delikatnie połączyć z mąką. Usmażyć 8 naleśników, na każdym położyć porcję farszu i zwinąć w rulon. Sos pomidorowy przygotować wg przepisu na opakowaniu i podawać do naleśników.
Czas przygotowania: 30-35 minut
Wartość energetyczna:
- Całość 2651 kcal
- 1 porcja około 663 kcal

Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Winiary
Zobacz także