Naleśniki z warzywami

naleśniki z warzywamiSkładniki (4 porcje):
1 sos pomidorowy
Farsz:
Ziarenka smaku
1 cukinia
1 cebula
10 pieczarek
2 łyżki masła
1 łyżka ketchupu

Naleśniki:
5 jajek
500 ml śmietanki 12%
1,5 szklanki mąki pszennej
Szczypta soli
3 łyżki oleju

Sposób przyrządzania:
Cukinię, cebulę i pieczarki oczyścić, pokroić w dużą kostkę. Podsmażyć na maśle (10 minut), doprawić ziarenkami smaku, dodać ketchup. Naleśniki: białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę z solą, dodać żółtka i śmietankę. Następnie delikatnie połączyć z mąką. Usmażyć 8 naleśników, na każdym położyć porcję farszu i zwinąć w rulon. Sos pomidorowy przygotować wg przepisu na opakowaniu i podawać do naleśników.

Czas przygotowania: 30-35 minut

Wartość energetyczna:

  • Całość 2651 kcal
  • 1 porcja około 663 kcal
Oceń artykuł
4,50 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także