Nalewka z malin

Nalewka z malin
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Składniki Kilogram dojrzałych malin, litr wódki lub pół litra spirytusu, pół kilo cukru
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 1 litr nalewki
Kategoria alkohol, nalewka, likier
Metoda gotowania Nie wymaga obróbki termicznej
Ilość kalorii 230

nalewka z malinWykonanie:

Maliny przebierz i wyrzuć te popsute, pozbądź się wszelkich listków i szypułek, po czym dokładnie maliny przepłucz i osusz. Do wielkiego słoja wrzuć maliny, zasyp je cukrem i zalej wódką lub spirytusem. Odstaw całość na 6 tygodni i co kilka dni wstrząśnij słoikiem. Po 6 tygodniach przecedź nalewkę przez gazę lub inny materiał i przelej do butelek.

Oceń artykuł
4,07 / 14 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: digginfood.com

Polecamy Ci również

Zobacz także