Ogórki w curry

Ogórki w curry
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 2 kg ogórków gruntowych, 2 cebule, litr wody, 1 i ½ szklanki spirytusu, 1 i ½ szklanki cukru, 3 łyżeczki soli, 3 pełne łyżki curry, 6 łyżeczek gorczycy, nać selera
Kuchnia polska, uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 6 słoiczków
Kategoria przetwór, przetwory na zimę, sałatka
Metoda gotowania pasteryzowanie
Ilość kalorii 45

Wykonanie:

Wodę, spirytus, sól, cukier i curry zagotuj, dodaj pokrojoną w piórka cebulę. Ogórki umyj, obierz i pokrój w słupki równej wielkości. Jeśli masz bardzo duże i przerośnięte ogórki – wykrój gniazda nasienne. Do każdego słoiczka wrzuć pół łyżeczki gorczycy i ułóż w słoikach pionowo ogórki. Słoiki zalej zalewą i na wierzch każdego słoika połóż kilka listków selera. Ogórki pasteryzuj 3 minuty.

ogórki

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: mckenzieseeds.com

Polecamy Ci również

Zobacz także