Omlet z truskawkami

Składniki:
- 1 jajko,
- 1 łyżeczka mąki,
- szczypta soli,
- 2 łyżeczki klarowanego masła,
- 2 łyżki śmietanki kremówki,
- pół szklanki truskawek,
- cukier puder do posypania.
Sposób przygotowania:
Jajko z łyżeczką zimnej wody i solą miksujemy na puch. Dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy masło na małej patelni, wlewamy masę jajeczną i smażymy omlet z dwóch stron. Ubijamy śmietankę. Myjemy i kroimy truskawki. Omlet przekładamy bitą śmietaną i truskawkami. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
Przepis pochodzi z konkursu "Potrawy na lato", przesłała Aleksandra Imbiorkiewicz

przepis na omlet, omlet z truskawkami, omlet przepis, przepis na omlet z truskawkami, pomysł na truskawki
Autor: Aleksandra Imbiorkiewicz
Zobacz także