Omlet z truskawkami

omlet z truskawkami

Składniki:

  • 1 jajko,
  • 1 łyżeczka mąki,
  • szczypta soli,
  • 2 łyżeczki klarowanego masła,
  • 2 łyżki śmietanki kremówki,
  • pół szklanki truskawek,
  • cukier puder do posypania.


Sposób przygotowania:

Jajko z łyżeczką zimnej wody i solą miksujemy na puch. Dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy masło na małej patelni, wlewamy masę jajeczną i smażymy omlet z dwóch stron. Ubijamy śmietankę. Myjemy i kroimy truskawki. Omlet przekładamy bitą śmietaną i truskawkami. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.

omlet z truskawkami

Przepis pochodzi z konkursu "Potrawy na lato", przesłała Aleksandra Imbiorkiewicz

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Aleksandra Imbiorkiewicz

Polecamy Ci również

Zobacz także