Oponki
0
Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | Pół kilograma mąki pszennej, pół kilograma twarogu, 4 jaja, 250 ml gęstej kwaśnej śmietany, 10 dkg cukru, łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia, łyżka wódki/spirytusu. Tłuszcz do głębokiego smażenia. |
Kuchnia | uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 60 oponek |
Kategoria | deser, przekąska |
Metoda gotowania | smażenie |
Ilość kalorii | 490 |
Oceń artykuł
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Więcej na ten temat:
oponki, oponki serowe, oponki przepis, oponki z serem, oponki drodżowe, pyszne oponki przepis, oponki serowe na drożdżach, oponki z twarogu przepis
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: Tamorlan, Wikipedia
Polecamy Ci również
Zobacz także