Orzeźwiający deser z owocami i lodami

Składniki:
- 40 dag miąższu arbuza,
- 30 dag waniliowego serka homogenizowanego,
- ¾ szklanki mieszanych owoców (porzeczek, jagód, agrestu, malin, jeżyn),
- 1 brzoskwinia,
- 4 kulki lodów śmietankowych, waniliowych lub owocowych,
- listki mięty do dekoracji.
Sposób przygotowania:
Owoce umyć i osuszyć. Miąższ arbuza pokroić w kostkę i wypestkować. Brzoskwinię obrać i pokroić w cienkie cząstki.
Połowę wszystkich owoców zmiksować z dobrze schłodzonym serkiem. Na dno 4 szklaneczek lub pucharków włożyć po kilka kostek arbuza, na nie wylać masę serowo- owocową. Posypać pozostałymi owocami. Wierzchu każdej porcji ozdobić kulką lodów, cząstkami brzoskwiń i listkami mięty.
Przepis pochodzi z konkuru "Potrawy na lato", przesłała Ewelina Modelewska

deser, deser z owocami, przepis na deser owocowy, deser z owocami przepis, lody z owocami
Autor: Ewelina Modelewska
Opracowanie: Magdalena Kolwaga
Zobacz także