Owocowe fondue z białą czekoladą

Owocowe fondue z białą czekoladą

Składniki:

  • fondue na słodkoowoce do wyboru: pomarańcze, kiwi, mandarynki, banany, ananas, jabłko
  • tabliczka białej czekolady
  • 200 ml słodkiej śmietanki
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • cynamon

Sposób przygotowania:

Owoce obrać, pomarańcze i mandarynki podzielić na cząstki, kiwi i banany na grube plasterki, jabłka i ananas w kostkę. Czekoladę rozpuścić, dodać śmietankę, cukier waniliowy, szczyptę cynamonu, mieszając dobrze podgrzać. Kawałki owoców nadziewać na widelce, zanurzać w ciepłym sosie.

fondue deserowedeser z owoców

Przepis nadesłała Pani Elżbieta Tomczyńska do konkursu "Przepis na fondue".

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Elżbieta Tomczyńska

Polecamy Ci również

Zobacz także