Papardelle z rukolą i kurczakiem

Ilość: dla 2-3 osób
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 250 g papardelle,
- 2 filety z kurczaka,
- 100 g suszonych pomidorów
w oleju, - 1/3 opakowania rukoli,
- 100 g kurek,
- oliwa,
- Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Specialite,
- Sól morska w młynku Specialite,
- Pieprz czarny.
Sposób przyrządzania:
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Na patelnię z oliwą wrzuć blanszowane kurki, dodaj paski kurczaka, podsmaż wszystko, dodaj suszone pomidory w oleju, oprósz pomidorami suszonymi
z bazylią. Pod koniec dodaj porwaną rukolę, dopraw solą, pieprzem, dodaj makaron, wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj z płatkami parmezanu.

Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także