Papryka faszerowana

Składniki:
6 strąków czerwonej papryki,
- cebula,
- 30 dag mięsa mielonego,
- pół szklanki ryżu,
- pół szklanki bulionu,
- łyżka koncentratu pomidorowego,
- 4 łyżki oleju,
- sól,
- pieprz
Sposób przyrządzania:
Ryż gotuję na sypko w osolonej wodzie zaś cebulę siekam na oleju (2 łyżki) i szklę,
mięso mielone przyprawiam (sól, pieprz) i razem z cebulką chwilę na patelni przesmażyć muszę.
Gdy mięsko gotowe z ryżem dobrze mieszam potem środki z papryk zgrabnie wycinam
i napełniam farszem te strąki czerwone, ściętym kapeluszem farsz w mig nakrywam.
Układam w naczyniu bulionem podlewam pokrywkę nakładam i hops do pieca,
zapach się unosi drażni wszystkich nozdrza - taki zapach bowiem podnieca.
Gdy gotowe (30 minut) jeszcze sos pomidorowy by polać papryczki zrobiłam,
jakże na talerzu smacznie wyglądają, nimi będę męża raczyła.
Smacznego! :)
Przepis został nadesłany przez Panią Kazimierę Woźniak do konkursu "Potrawy walentynkowe"

Autor: Kazimiera Woźniak
Zobacz także