Papryka faszerowana

0
Papryka faszerowana

Składniki:

  • papryka faszerowana6 strąków czerwonej papryki,
  • cebula,
  • 30 dag mięsa mielonego,
  • pół szklanki ryżu,
  • pół szklanki bulionu,
  • łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 4 łyżki oleju,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Ryż gotuję na sypko w osolonej wodzie zaś cebulę siekam na oleju (2 łyżki) i szklę,
mięso mielone przyprawiam (sól, pieprz) i razem z cebulką chwilę na patelni przesmażyć muszę.
Gdy mięsko gotowe z ryżem dobrze mieszam potem środki z papryk zgrabnie wycinam
i napełniam farszem te strąki czerwone, ściętym kapeluszem farsz w mig nakrywam.
Układam w naczyniu bulionem podlewam pokrywkę nakładam i hops do pieca,
zapach się unosi drażni wszystkich nozdrza - taki zapach bowiem podnieca.
Gdy gotowe (30 minut) jeszcze sos pomidorowy by polać papryczki zrobiłam,
jakże na talerzu smacznie wyglądają, nimi będę męża raczyła.
Smacznego! :)

Przepis został nadesłany przez Panią Kazimierę Woźniak do konkursu "Potrawy walentynkowe"

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Kazimiera Woźniak

Polecamy Ci również

Zobacz także