Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki Opakowanie ciasta francuskiego, 5 parówek, keczup lub sos pomidorowy, 50 gram sera żółtego startego, bazylia i oregano
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 10 porcji
Kategoria przystawka, kolacja, przekąska, danie piknikowe, danie główne
Metoda gotowania pieczenie
Ilość kalorii 270

parówki w cieścieWykonanie:

Parówki przetnij na połówki. Ciasto francuskie potnij na paski szerokości parówek, posmaruj je keczupem lub koncentratem pomidorowym, oprósz oregano i bazylią oraz serem, połóż na to parówkę
i zawiń szczelnie dociskając koniec. Piecz w piekarniku w temperaturze 175 stopni przez około 17 do 20 minut, do odpowiedniego zrumienienia.

Uwaga

Parówki mają to do siebie, że wykonane są ze znikomej ilości czystego mięsa. Pamiętaj aby wybierać te najlepsze, w przeciwnym razie tłuszcz wytopiony w czasie pieczenia, wsiąknie w i tak tłuste ciasto i przekąska się nie uda.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: simplerecipes.net

Polecamy Ci również

Zobacz także