Parówki w cieście francuskim
Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | Opakowanie ciasta francuskiego, 5 parówek, keczup lub sos pomidorowy, 50 gram sera żółtego startego, bazylia i oregano |
Kuchnia | uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 10 porcji |
Kategoria | przystawka, kolacja, przekąska, danie piknikowe, danie główne |
Metoda gotowania | pieczenie |
Ilość kalorii | 270 |
Wykonanie:
Parówki przetnij na połówki. Ciasto francuskie potnij na paski szerokości parówek, posmaruj je keczupem lub koncentratem pomidorowym, oprósz oregano i bazylią oraz serem, połóż na to parówkę
i zawiń szczelnie dociskając koniec. Piecz w piekarniku w temperaturze 175 stopni przez około 17 do 20 minut, do odpowiedniego zrumienienia.
Uwaga
Parówki mają to do siebie, że wykonane są ze znikomej ilości czystego mięsa. Pamiętaj aby wybierać te najlepsze, w przeciwnym razie tłuszcz wytopiony w czasie pieczenia, wsiąknie w i tak tłuste ciasto i przekąska się nie uda.

Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: simplerecipes.net
Zobacz także